luni, 7 februarie 2011

Carnavaluri

De ceva vreme mă tot gândesc şi eu la carnaval, la cum o să dau o astfel de petrecere de ziua mea cu măşti şi costume speciale.
Iar astăzi am găsit un mail în inbox cu carnavalurile din luna martie.
Am să împărtăşesc cu voi informaţiile culese de pe www.kudica.ro

An de an, la final de iarnă şi început de primăvară, visăm la două dintre cele mai cunoscute carnavaluri din lume: Carnavalul de la Veneţia (26 Februarie - 08 Martie 2011) şi Carnavalul din Rio de Janeiro (4 Martie 2011 - 8 Martie 2011). Total diferite şi spectaculoase fiecare în felul lor, carnavalurile atrag an de an mii de turişti iubitori de inedit. În acest articol puteţi afla şi de ce şi cum şi când puteţi intra în atmosfera specifică carnavalului în acest an.
CARNAVAL LA VENEŢIA

Pentru iubitorii de clasic, de costume de epocă şi măşti spectaculoase, Veneţia este destinaţia perfectă la început de martie 2011. Măştile sunt unice în lume, fie că sunt aurii, argintii, rotunde, ovale, îmbrăcate cu mătăsuri, pene, ştrasuri, pietre preţioase, dantele, turbane ori broderii cu fire aurite. Carnavalul ne poartă în timpuri mistice, în secolele XIV-XVII, iar întreaga Veneţie capătă o strălucire deosebită. Nu degeaba Veneţia a fost iubită de atâţia artişti din toate domeniile.

Cu siguranţă aţi observat o parte din spectaculozitatea acestui carnaval în filmul Casanova, ecranizarea din 2005, sau poate imaginea Veneţiei v-a lăsat fără glas în recentul film The Tourist (Turistul) ce ii are ca protagonişti pe Angelina Jolie şi Johnny Depp. Veneţia este una din cele mai bune destinaţii pentru îndrăgostiţi şi pentru persoanele romantice. Să profităm deci anul acesta de ofertele senzaţionale pentru această destinaţie căci Carnavalul de la Veneţia este acea experienţă pe care merită să o trăieşti măcar o dată în viaţă. Avem ca variante două pachete de CARNAVAL LA VENEŢIA, cu avionul sau cu autocarul :

1. CARNAVALUL DE LA VENEŢIA 2011 (avion)
de la 329 euro (sejur / persoană)
06 - 09.03.2011 Ziua 1 BUCURESTI - VENEŢIA Ziua 2 CARNAVALUL DE LA VENEŢIA Ziua 3 CARNAVALUL DE LA VENEŢIA Ziua 4 VENEŢIA - BUCURESTI
Pachetul include
: - Bilet de avion Bucuresti - Veneţia - Bucuresti, zbor direct, compania Carpatair

Citind articolul acesta mi'am amintit de câteva din vacanţele mele petrecute peste hotare, şi cât accent pun europenii pe sărbătorile lor, naţionale sau mai puţin. Când e sărbatoare toată lumea are o zi sau mai multe, libere, ies cu familia în oraş sau parcuri, petrec şi se bucură. În schimb la noi, avem câteva zile şi uneori nici de alea nu te bucuri. Europenii pun accent pe cum se simte fiecare cetăţean în ţara lui, nu se ţine cont că mai bine de 10% din an la ei este sărbătoare! Sărbătorile se respectă cu stricteţe, desi în unele tări sunt foarte dese. Într'o zi normală de lucru au şi pauză de prânz, unde toată lumea închide prăvălia şi pleacă la masă în oraş sau acasă. Pe scurt între 14-16 peste tot este închis! Aşa ceva la noi în ţară n'ai să vezi! Acum probabil înţelegem de ce emigram cu toţi de aici,nu?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu