luni, 21 februarie 2011

Locuri pe unde au trecut Bonaparţii. Vila Borghese.

Vila Borghese


Galeria Borghese (în italiană: Galleria Borghese) este o galerie de artă din Roma, Italia, găzduită în fosta Villa Borghese Pinciana.


Pauline Bonaparte scuptată în chip de Venus de Canova

Galleria
Borghese deţine o substanţială parte de colecţii Borghese de picturi, sculpturi şi antichităţi, început cu cardinalul Scipione Borghese, nepotul lui Papa Paul V (domnie 1605-1621). Vila a fost construita de arhitectul Ponzio Flaminio, dezvoltată după schiţele făcute de Scipione Borghese însuşi, care o folosea ca vilă suburbană, o vilă de petrecere la marginea Romei.

Temple of Diana, Villa Borghese, Rome

Scipione Borghese a fost un patron timpuriu al lui Bernini şi un colecţionar pasionat de lucrările lui Caravaggio, care este bine reprezentat în colecţia Băiatul cu un coş de fructe, Sf. Jerome, Bacchus Sick şi altele. Alte picturi de nota includ Iubirea Sacră şi profană a lui Titian, Înmormântarea lui Hristos a lui Raphael şi lucrări de Peter Paul Rubens şi Federico Barocci.

Temple of Aesculapius, Villa Borghese, Rome


2 comentarii:

  1. Uite lucruri asupra carora merita sa ne concentram atentia! Istoria reprezinta si frumusete, ar trebui sa ne inspiram mai mult de acolo:-D.

    RăspundețiȘtergere
  2. Când spui frumuseţe te referi la superbele clădiri şi monumente, nu? :-))
    Nu a fost în planul meu să adun atâtea informaţi aici legate doar de o familie, dar citind o carte cu atâtea locuri vizitate imaginaţia mea fuge, şi cand te gandeşti că locurile astea chiar au existat te macină curiozitatea să le vezi real. :-D

    RăspundețiȘtergere