luni, 21 februarie 2011

Locuri pe unde au trecut Bonaparţii. Palatul Vechi.

Palazzo Vecchio (Palatul Vechi)


Palazzo Vecchio ("Palatul Vechi") este primăria din Florenţa, Italia. Acest masiv, romanic, cetate-palat este printre primăriile cele mai impresionante din Toscana. Cu vedere la Piazza della Signoria cu copia statuii lui David de Michelangelo precum şi galerie de statui adiacente în Loggia dei Lanzi, acesta este unul din locurile cele mai însemnate şi publice din Italia.


Iniţial numit Palazzo della Signoria, după Signoria din Florenţa, organismul de decizie al Republicii Florenţa, a dat, de asemenea, mai multe denumiri ca: Palazzo del Popolo, Palazzo dei Priori, si Palazzo Ducale, în conformitate cu utilizarile diferite a palatului în timpul lungii sale istorii. Clădirea dobândit numele actual atunci când reşedinţa ducelui Medici a fost mutată peste Palazzo Pitti.

În 1299, oamenii din comuna Florenţei au decis să construiască un palat, demn de importanţa oraşului şi oferindu'le mai mare securitate, în perioadele de turbulenţe economice, a magistraţilor. Arnolfo di Cambio, arhitectul biserici Santa Croce, a început construcţia aceasta pe ruinele Palazzo dei Fanti şi dell'Esecutore Palazzo di Giustizia, odată deţinut de familia Uberti. Giovanni Villani (1276-1348) a scris în Cronica lui, Nuova, că Uberti au fost "rebeli din Florenţa şi Ghibellini", declarând că piaţa a fost construită astfel încât casele familiei Uberti nu vor fi niciodată reconstruite pe acelaşi loc. Giovanni Villani a scris că Arnolfo di Cambio a încorporat turnul vechi al familiei Foraboschi (turnul cunoscut apoi sub numele de "La Vacca" sau "Vaca"), ca infrastructura a turnului în faţada sa. Acesta este motivul pentru care turnul dreptunghiular (înălţime 94 m) nu este direct centrat în clădire. Acest turn conţine două celule mici, ca, în momente diferite, au fost închişi Cosimo de Medici "(cel Bătrân) (1435) şi Girolamo Savonarola (1498). Turnul este numit după designerul său Torre d'Arnolfo. Clădirea solidă de formă cubică este sporită de turnul simplu cu ceasul lui Giorgio Lederle.
Ceasul mare a fost iniţial construit de către Nicolò Florentin Bernardo, dar a fost înlocuit în anul 1667 de un ceas făcut de Vincenzo Viviani.

Deşi majoritate din Palazzo Vecchio este acum un muzeu, acesta rămâne un simbol al administraţiei locale: din 1872 a găzduit biroul primarului din Florenţa, şi este sediul Consiliului oraşului.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu