luni, 7 martie 2011

Întruparea zeiţei!

Nu ştiu dacă vă mai amintiţi dar cu ceva postări în urmă am început o serie de articole cu locurile pe unde au trecut bonaparţii, şi cum cititorii mei au fost nerăbdători să vadă ce le mai aduc a trebuit să sar direct la final şi să vă fac cunoscută cartea care mi'a dat această inspiraţie.
Cartea din păcate nu am gasit o copertă pe google aşa că am făcut eu una, nu prea reuşită deoarece cartea mea este foarte deteriorată, fiind tipărită în 1947.
Din câte am observat cartea este destul de rară, şi să vă spun drept mă simt norocoasă că am moştenit o sumedenie de cărţi de la răposatul meu unchi.
Dacă cineva e interesat să o citească o împrumut cu mare plăcere, dar..doar pe teritoriul Bucureştiului. :-D
Deci, cartea este scrisă de Edgar Maass şi se numeşte În
truparea zeiţei.
După cum sper că v'aţi prins este vorba despre viaţă Paulinei Bonaparte, sora dragă a lui Napoleon Bonaparte.
N'aş vrea să intru în detalii deoarece această familie cu mulţi copii, au o istoria foarte mare.
Aceasta ar fi coperta.

Sper că nu v'am ţinut în suspans prea tare cu articolul ăsta, oricum există posibilitatea ca să mai aduc completări cu locuri. Ţin să anunţ că nu am terminat de citit, mai am exact 90 de pagini. În seara asta sper s'o termin.

6 comentarii:

 1. Harnica ai fost!!:-) Si da... chiar a meritat suspansul. Deci asta e cartea... Ador cartile vechi! O sa ma interesez daca o gasesc pe aici in zona mea pentru ca m-ai facut tare curioasa. Vreau sa o citesc! Imi place mult titlul:-D. Ai terminat de citit?;))

  RăspundețiȘtergere
 2. Din păcate nu am reuşit s'o termin, am citit doar 30 pag aseară, eram foarte obosită şi m'am culcat.
  Cartea şi mie'mi place, are aspectul acela foarte vechi, îngălbenit şi deteriorat. Şi pe mine tot titlul m'a atras s'o citesc. Dacă nu o găseşti să'mi spui, poate facem ceva în privinţa asta. :-D

  RăspundețiȘtergere
 3. Am gasit cartea:-D si nu e deloc scumpa (25 lei). Poate o primesc de ziua mea:-)! Cate pagini are? Tie cam cat timp ti-a luat sa o citesti?

  RăspundețiȘtergere
 4. Mă bucur că ai găsit'o! A mea are fix 526 pag.
  De citit aş fi citit'o mai repede dacă m'aş fi ţinut de ea. Ultimul capitol a avut 60 de pag şi l'am citit în 2 ore. Dacă te ţi de citit poţi s'o termini în 2 zile. Dar o să te plictiseşti după câteva ore de citit. Eu din ea cred că cel mai mult am citit 6,7 ore. Am citit într'un timp mai mare dar am cugetat la fiecare capitol. :-D

  RăspundețiȘtergere
 5. :)) Ar fi extraordinar daca as putea sa o citesc atat de repede, insa i-am povestit si mamei mele despre ea si stia despre carte. Sigur nu apuc sa citesc inaintea ei ;)).Cartile vechi sunt genul ei si recunosc ca ma intrece la lectura. Dar cum o primesc si am putin timp liber o citesc. Sunt sigura ca o sa-mi placa foarte mult mai ales daca descrie, asa cum ai spus, acele locuri superbe pe care ni le-ai aratat zilele trecute:-D!

  RăspundețiȘtergere
 6. Ce coincidenta , si mama e o lipitoare dupa literatura. Citeste tot ce ii pica in mana. :))
  Zilele astea printre filmele care le'am vazut a gasit un teanc de reviste vechi prin casa si le'am rasfoit impreuna. A doua zi ea le citea.
  Ma gandeam acum ca daca ati avea un exemplar in casa sa nu va certati pe el. ;))
  Locurile descrise in carte sunt descrise atunci cand se vorbesc de ele, dar nu te gandi ca e descriere mare, la unele locuri poate fi de jumatate de pagina la altele de o pagina si..
  Eu de asta am facut articolele alea ca vroiam sa vad locurile alea, nu doar sa 'mi imaginez.

  RăspundețiȘtergere