duminică, 17 aprilie 2011

Maratonul filmelor vechi!

De astăzi m'am hotărât să încep maratonul filmelor vechi. Şi cum de curând sau împlinit 122 de ani de la naşterea lui Charles Chaplin am început cu filmele lui.
Primul care l'am văzut acum câteva minute se numeşte 'Copilul'. A fost impresionant deşi copilul era orfan, el încercase de câteva ori să scape de el, şi într'un final s'a hotărât să'l păstreze. La crescut ca şi cum ar fi al lui.
Ca la final mama să'l recunoască şi să'l ia acas
ă.


Filmul a fost trist dar şi vesel în acelaşi timp, şi mă bucur că filmele astea le văd cu alţi ochi acum.
Înainte credeam că e pură comedie dar m'am înşelat.

După ce vizionez o parte din filme, după ani, sper să le găsesc pe toate, am să fac un top şi pentru voi.


7 comentarii:

 1. Am tot auzit de filme cu el, dar nu m-au atras in mod special, pana anul trecut cand ne-am uitat la ora de desen, la scoala. Cred ca am vazut cam 6 filme!! Am ras mult,e simpatic Chaplin. Nu credeam nici eu ca filmele vechi sunt si foarte bune:-D!
  poops!!:-*

  RăspundețiȘtergere
 2. Nici eu nu eram fană filme vechi până de curând când mi s'a făcut un dor de 'alb negru' şi atunci mi'am dat seama că marea majoritate sunt foarte bune, nu ca cele de azi.
  Am văzut că ziarul adevărul scoate în fiecare lună parcă, câte un set de 3, 4 sau 5 filme vechi pe dvd la preţuri foarte bune.

  RăspundețiȘtergere
 3. Super idea. In timpurile actulale, a non-valorilor, tot ce e vechi a ajuns sa fie mult mai pretuit, si pe buna dreptate. Mai ales e placuta vizionarea acestor filme intr-o companie in care sa poti discuta trairile de pe ecran ( mic sau mare) Sa ne tii la curent, cu ce ai mai vazut ;)

  RăspundețiȘtergere
 4. dragele mele :) va recomand, din aceeasi categorie de filme, sa vizionati si Metropolis, un film facut prin 1927 daca imi amintesc eu bine, dureaza putin mai mult (in jur de vreo 3h) insa ideea este covarsitoare. Bine te-am gasit Andra:)

  RăspundețiȘtergere
 5. @Andreea,bine ai venit Andreea şi mulţumesc de recomandare.
  Ultimul film care l'am văzut şi a durat 3h e Pearl Harbor.
  @KOT, o să fac un top pe ani după ce termin de văzut.
  Sper să nu'mi ia juma de an să le văd pe toate. :))
  Pup la toţi.

  RăspundețiȘtergere
 6. Reb's ceea ce ai văzut tu la şcoală cu Chaplin erau short'uri, e comedie. Dar are şi filme mai lungi. Ce am văzut eu azi avea 50 min. Short'urile sunt comice. Să încerci pe cele mai lungi că or să'ţi placă. Pup >:D<

  RăspundețiȘtergere
 7. Da asa e. Comedie am vazut eu... Oare articolul asta ma va indemna sa ma uit si la un film serios:-?...?
  Da!:-*

  RăspundețiȘtergere